No Image Available

Een jaar in de wereld

 Auteur: Frances Mayes  Pagina's: 404  Tags: frankrijkgriekenlandgroot brittaniëitaliemarokkospanjeturkije |
 Beschrijving:

De auteur van de bestsellers Een huis in Toscane en Bella Toscane, die in deze boeken op onvergetelijke wijze haar ervaringen vastlegde over het nieuwe leven dat ze in deze streek opbouwde, verbreedt nu haar horizon om zichzelf – en haar lezers-helemaal op te laten staan in de beelden, geuren en schatten van nieuwe, bijzondere plaatsen.

Een jaar in de wereld is Frances Mayes op haar best: een lofzang op de aantrekkingskracht van reizen, over onverwachte mooie dingen op onwaarschijnlijke plaatsen, over herinneringen die zich verweven met het heden, over het vreugdevolle gevoel van een zoektocht. Als ideaal reisgezel- schap verwoordt Mayes de nieuwsgierigheid van een onverschrokken ontdekkingsreiziger, met een bijzondere kijk op het wonder van het alledaagse, met een boeiende vertelstijl die zowel onderhoudend als informatief is.

Met haar geliefde Toscane als thuisbasis reist Mayes naar Spanje, Portugal, Frankrijk en Groot-Brittannië, naar andere plekken in Italië, en naar Turkije, Griekenland en Marokko. In Andalusië geniet ze van de wisselwerking van culturen. Ze krijgt een bijzondere kookles in Portugal, doet ideeën op in Engelse en Schotse tuinen, maakt een literaire pelgrimstocht naar Bourgondië, ontdekt een ideale plaats om te wonen in Mantua, en verkent de oude Marokkaanse stad Fes. Ze huurt huizen in gewone woonwijken, doet boodschappen op de plaatselijke markt, zwerft door achterafstraatjes en hat overal waar ze komt haar gedachten gaan over wat nu toch het begrip ‘thuis’ inhoudt.

Frances Mayes verweeft haar persoonlijke waarnemingen met informatie over kunst, architectuur, geschiedenis, landschap en sociale en culinaire tradities van elk gebied, en nodigt de lezer uit in haar tijdelijke huizen. Een informatief en gepassioneerd boek waar iedereen die Een huis in Toscane heeft gelezen, van zal genieten. Een jaar in de wereld is het summum op het gebied van reisboeken.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug