No Image Available

Een IJskoud Avontuur

 Auteur: Catharine Hartley  Pagina's: 256  Tags: antarcticaboek |
 Beschrijving:

Een ijskoud avontuur is het verhaal van een stadsvrouw van in de dertig met een leven achter zich van mislukte relaties en te veel sigaretten en alcohol, die op zoek ging naar respect, succes en zichzelf.

Toen Catharine Hartley, een avontuurlijke meid met een saai leven, op haar lijstje met nieuwjaarsvoornemens ‘naar de zuidpool lopen’ plaatste, reageerden haar vrienden sceptisch en spottend. Ze leek niet bepaald het prototype van de stoere poolreiziger. Zo miste zij – naast bijvoorbeeld de broodnodige financiën of het uithoudingsvermogen van een getrainde sporter – een baard.

Wonderbaarlijk lukt het Catharine toegelaten te worden als lid van de eerste Antarctica-expeditie voor amateurs. Bedwelmd door het succes doet ze twee jaar later nogmaals een gooi, en weet op dezelfde manier de noordpool te bereiken. Daarmee is zij, tezamen met teamgenoot Fiona Thornewill, de eerste vrouw ter wereld die te voet en haar slede zelf trekkend de beide polen wist te bereiken.

Een ijskoud avontuur is een prachtig, humoristisch en inspirerend verhaal over een gewone vrouw met de drang het onmogelijke te volbrengen. Catharine neemt de lezer mee naar de pieken – de ongekende schoonheid van Antarctica, de vreugde van het succes – en door de dalen – geld inzamelen, bevriezing, uitputting – van haar expedities. Het is een voorbeeld voor ieder die ooit zijn dromen, hoe onmogelijk ook, wil realiseren.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug