No Image Available

Duivelsmuziek

 Auteur: Leendert van der Valk - Winnifred Wijnker  Pagina's: 178  Tags: boekFietsennoord amerika |
 Beschrijving:

In Memphis werd rock-‘n-roll geboren, in New Orleans de jazz en ergens daartussen, in de Mississippi Delta, de blues.

Jaarlijks maken duizenden muziekliefhebbers een bedevaartstocht over de snelweg die deze plekken verbindt, Highway 61. Maar met de auto raas je voorbij aan het hart van The Deep South. Leendert van der Valk en Winnifred Wijnker willen doordringen tot in de haarvaten van het roemruchte gebied en nemen daarom de fiets, op zoek naar duivelsmuziek langs ‘s Heeren Wegen.

De lezer reist mee in de slipstream: naar een gevangenis die functioneert als katoenplantage en radiostation. Naar de crossroads waar Robert Johnson zijn ziel aan de duivel verkocht. Naar Howlin’ Wolf en Muddy Waters, naar voodoofunk, gospel en Caribische straatjazz in New Orleans.

Duivelsmuziek is het avontuurlijke, uitmuntend geschreven verslag van de speurtocht van twee witte mensen over de geboortegrond van de zwarte muziek. Duivelsmuziek is geïllustreerd met prachtige foto’s van Winnifred Wijnker.

Leendert van der Valk (1980) is muziekjournalist voor o.a. NRC Handelsblad, gespecialiseerd in zwarte muziek. Zijn meermaals herdrukte boek Duivelsmuziek. Op de fiets van Memphis naar New Orleans (2011) werd door de Nederlandse reisboekhandels verkozen tot beste reisverhaal van 2011 en bereikte de shortlist van de Bob den Uyl Prijs 2012. Op bol.com vind je alle boeken van Leendert van der Valk, waaronder het nieuwste boek van Leendert van der Valk.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug