No Image Available

De Zilverroute via de la Plata

 Series: Historische routes Europa  Auteur: Bert Sitters  Pagina's: 198  Tags: boekeuropaFietsenspanje |
 Beschrijving:

In deze fietsgids volgt de lezer de Via de la Plata (de Zilverroute) van Sevilla naar Santiago de Compostela. Een route van 1250 kilometer die voor een deel voert over een 2000 jaar oude Romeinse heerbaan en de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela vanuit het zuiden. Twee totaal verschillende delen van Spanje: van het warmbloedige Andalusië met de spierwitte dorpjes naar het door de Kelten beïnvloede Galicië met de kenmerkende grijze natuurstenen huizen met serre. Daartussen o.a. het onbekende Extremadura.

Via de la Plata bevat een korte geschiedenis over de route en het ontstaan van de Santiago-pelgrimages, een routebeschrijving, informatie over de streekgeschiedenis en historische gebouwen, plaatselijke feesten en gegevens over voorzieningen onderweg.

Beleef onderweg belangrijke episodes uit de Spaanse geschiedenis: de tijden van de Romeinen, de moren, de ridders van de orde van Santiago en de conquistadores, die na de ontdekking van Amerika door Columbus naar de nieuwe wereld trokken.

Met een beknopte beschrijving van de indrukwekkende oude steden Sevilla, Mérida, Trujillo, Salamanca, Zamora en natuurlijk uiteindelijk Santiago de Compostela.

De gids Via de la Plata valt ook uitstekend te gebruiken door reizigers die niet op de fiets reizen.

Bert Sitters fietste in zo’n 50 landen. Spanje is echter onmiskenbaar zijn favoriet. Jaarlijks geeft de auteur tientallen dialezingen over zijn fietservaringen voor uiteenlopende gezelschappen. Voor meer informatie: www.fietswegen.nl

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug