No Image Available

De vrouwen van Kafountine

 Series: Verre bestemmingen dichtbij - Ada Rosman-Kleinjan  Auteur: Ada Rosman-Kleinjan  Pagina's: 174  Tags: afrikaboekwest afrika |
 Beschrijving:

‘Trek je schoenen maar uit, dan kunnen jullie naar die boot lopen die daar in het water ligt. Die boot zal jullie naar Senegal zal brengen.’

Dit verzoek zorgde ervoor dat de auteur en haar echtgenoot op blote voeten Gambia uitliepen om vervolgens blootsvoets buurland Senegal binnen te stappen.

Gambia wordt bijna volledig omsloten door buurland Senegal, waar het op goede voet mee samenleeft. De Senegalese Casamance is een natuurrijk gebied waar de groene mangrove overal te zien is, waar Frans de voertaal is, waar veel verschillende soorten vogels zich thuis voelen en waar alles net weer anders gaat dan in Gambia.

Dit Afrika – reisboek zal je in de juiste stemming brengen om Afrika’s kleinste land te bezoeken. Reis mee met de belevenissen van de auteur, voel de warmte, pak het landkaartje erbij om te zien waar je bent en bewonder de vele kleurige foto’s in het boek.

In Gambia werd genoten van de kleurrijke markten, het gevarieerde openbaar vervoer en de goedlachse mensen. Er werd kennis gemaakt met diverse Nederlanders die allemaal, samen met de plaatselijke bevolking, met vallen en opstaan een bestaan proberen op te bouwen. Nederlanders die allemaal boeiende verhalen te vertellen hadden; verhalen die met de auteur werden gedeeld.

Gambia: een klein land waar je in één dag doorheen kunt rijden maar waar je vele reizen voor nodig hebt om alles te kunnen zien. Voor de tweede keer reisde de auteur, samen met haar echtgenoot, naar Afrika’s kleinste land: Gambia. Het land in West-Afrika waar verschillende bevolkingsgroepen, met allemaal hun eigen religies, gewoontes, taal en gebruiken vreedzaam naast en met elkaar leven, wonen en werken. Lees het boek als voorbereiding, tijdens je reis en geniet thuis nog een keer van alles wat Afrika zo Afrika maakt.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug