No Image Available

De vloek van de goeroe

 Series: Op het ritme van de Toereg  Auteur: Nicole Dierckx & Ingrid De Wilde  Pagina's: 345  Tags: boekFietsennepalpakistanzuidoost azie |
 Beschrijving:

6 jaar lang trok het olijke fietsduo door 55 landen. Ze hielden zich aan hun filosofie: enkel niet-gemotoriseerde vervoermiddelen gebruiken en dit over een afstand van 100.000 km. Jarenlang intrigeerden ze de luisteraars van Radio 2 en de lezers van het Nieuwsblad met hun bloedstollende en dolkomische belevenissen. Na hun bestsellers Met de fiets naar China en de Fietskuren nemen ze je in dit tweede deel van hun wereldreistrilogie, Op het ritme van de Toeareg, mee door de poort van het betoverende Azië.

Pakistan: in gewapend konvooi door de Balochistaanse hel waar drugsmokkel, kidnapping en bomaanslagen dagelijkse kost zijn.

India: lijkverbrandingen, heilige koeien, rattentempels en een dolgedraaide goeroe die hen vervloekt…

Nepal: op hun trektocht naar het 5550 meter hoge Everest-Base Camp worden ze overvallen door brutale, ontoerekeningsvatbare kindsoldaten.

Tibet: Na een wilde romance blazen ze bij een fatale aanval van hoogteziekte bijna hun laatste adem uit.

China: uitgebreide interviews op de openbare toiletten en een bangelijke ontmoeting met het monster uit de tropen.

Laos: met een binnenband dobberen ze dwars door de ongerepte wildernis en worden geconfronteerd met bloedzuigers en zeer bizarre rituelen…

Thailand: Bij de overgang van het oude naar het nieuwe jaar worden ze bijna dodelijke slachtoffers van een laffe terreuraanslag.

Ook al bidden ze soms een hele resem schietgebedjes (tot hun steeds alerte engelbewaarders), toch beschikken deze Antwerpse groene madammen over een gezonde dosis lef en doorzettingsvermogen. Kortom het is een reis zoals ze zelf het leven het liefste hebben: boordevol verrassingen, met tonnen positieve energie, vol dolle fratsen en spannende avonturen. Maar bovenal overtuigen ze de lezers in dit tweede beklijvende relaas: blijf geloven in jezelf en geef nooit op!

 


 Terug