No Image Available

De verborgen ordening

 Auteur: Alfred van Cleef  Pagina's: 397  Tags: afrikaboekeuropa |
 Beschrijving:

Op een bewolkte zomerdag begon Alfred van Cleef in zijn eentje en gewapend met niet veel meer dan een gps-ontvanger aan zijn odyssee: het volgen van de gehele nulmeridiaan over land. Tussen het beginpunt Tunstall in Engeland en zijn eindbestemming, de Ghanese havenstad Tema, moest Van Cleef over tuinhekjes en bergtoppen klimmen, rivieren oversteken, afgelegen dorpjes, industriestreken en onbewoonde gebieden doorkruisen en door woestijnen trekken met struikrovers en Al Qaida-cellen.

De verborgen ordening vormt de unieke weerslag van Van Cleefs ontdekkingsreis langs de onzichtbare lijn tussen de polen die dagelijks door miljarden mensen wordt gebruikt bij de bepaling van plaats en tijd.

Op zijn spectaculaire tocht vol moeilijkheden en obstakels volgt hij met alle mogelijke vervoersmiddelen de nulgradenlijn zo nauwkeurig mogelijk. Dit brengt hem in contact met nomaden, onwillige visumverstrekkers, burgemeesters, regenmakers, koningen, krakers en fetisjpriesters. Zo rijgt hij de werelden aaneen en verbindt uiteenlopende culturen en plaatsen door de ordening die voor ons altijd en overal bepalend is, die van tijd, afstand en datum.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug