No Image Available

De ramptoerist

 Auteur: Marco van Kerkhoven  Pagina's: 224  Tags: afrikaboekmidden oostenverhalenbundel |
 Beschrijving:

Toen Ayaan Hirsi Ali naar Nederland kwam, geloofde ze niet dat een verkeersbord met ‘Amsterdam’ de automobilist ook daadwerkelijk richting Amsterdam stuurt. Zo groot is het wantrouwen tegen de overheid in een dictatuur. ‘Wij leren hier liegen’, heeft ze wel eens gezegd over haar leven in Afrika. ‘Je moet wel.’ Hoe kunnen mensen die niet geloven in regels, leven in een land dat zo uit regels is opgebouwd als Nederland?

In De ramptoerist reist journalist Marco van Kerkhoven langs een verscheurde wereld: het Afrika van zijn islamitische liefde, een Bagdad in oorlogstijd en de Texaanse bodem van George W. Bush. Onderweg leert hij mensen kennen die alleen dankzij creativiteit en moed overleven. Kunnen zij nog genezen van een dictatuur? Begint een multiculturele wereld in het Noorden met democratie in het Zuiden?

De ramptoerist is een ontnuchterende confrontatie tussen Noord en Zuid, moslims en niet-moslims, van wie levens en toekomst onvermijdelijk met elkaar verbonden zijn.

Marco van Kerkhoven (1969) is bioloog en wetenschapsjournalist voor onder meer Kijk, Intermediair en NRC-Handelsblad. In 1998 won hij de journalistieke Ton Hoogenboom-prijs. Eerder was hij coauteur van het boek Hooggeleerd Publiek!, over succesvolle projecten in de wetenschapscommunicatie. Op bol.com vind je alle boeken van Marco van Kerkhoven, waaronder het nieuwste boek van Marco van Kerkhoven.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug