No Image Available

De ongetemde wereld

 Auteur: Tony Horwitz  Pagina's: 469  Tags: boekvaren |
 Beschrijving:

Toen kapitein James Cook in 1768 afreisde naar de Stille Oceaan, was een derde van de aarde nog wit op de kaart. In 1779, ten tijde van zijn gewelddadige dood, was de wereldkaart bijna ingevuld. De legendarische Cook legde met zijn schip 150.000 mijl af; hij voer van de Noordpool tot Antarctica, van Tasmanië tot Oregon en van Paaseiland tot Siberië. Journalist Tony Horwitz duikt in de geschiedenis van de beroemde ontdekkingsreiziger en beschrijft zijn avontuurlijke reizen. Als matroos op een replica van Cooks schip Endeavour ervaart hij het chronisch gebrek aan slaap en privacy, de allesoverheersende zeeziekte en de angst uit de zevenendertig meter hoge mast te vallen. Hij beleeft de emoties die Cook en zijn mannen hebben ervaren en schetst ondertussen een indringend portret van de mens achter James Cook: een nieuwsgierige Engelse boerenjongen die door de scheidslijnen van klasse en tijdgeest wist heen te breken om onbekende vertes tegemoet te varen.

De ongetemde wereld past in de beste traditie van vertellers als Michael Palin, Jonathan Raben en Boudewijn Büch. ‘Een boek om te zoenen: verhelderend, spannend, lachwekkend en bijzonder goed geschreven.’ – Amerika’Horwitz combineert scherpe observaties met subtiele humor en een geweldig talent om personages neer te zetten.’ – Publishers Weekly’Dit is een vrolijke leeservaring, maar ook een sneaky stukje onderzoek, dat nieuwe en onverwachte inzichten oplevert.’ – Nathaniel Philbrick, auteur van Het hart van de zee. De tragedie van een walvisvaarder

Tony Horwitz is the author of  One for the Road and the bestselling  Baghdad Without a Map. A senior writer for  The Wall Street Journal and winner of the Pulitzer Prize for national reporting, he has also written for  The New Yorker and  Harper’s, among other publications. He lives with his wife and son in Virginia.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug