No Image Available

De Knipoog van het Nijlpaard

 Auteur: Frank van Rijn  ISBN: 90 6455 141 3  Pagina's: 172  Tags: afrikaboekFietsenGelezen |
 Beschrijving:

…’s Avonds, ontspannen gezeten aan de oever van de rivier, zie ik in het rode licht van de ondergaande zon drie nijlpaarden in het water bewegen. Ze komen juist met hun ogen en een stukje van hun neus boven het water uit. Zo nu en dan verdwijnt er één geheel onder water om even later iets verderop weer op te duiken. In de betoverende rode gloed op het water zie ik het dier heel even een oog sluiten. Heel even maar, waarna de glinstering weer terug is. De “knipoog” van het nijlpaard beantwoord ik met een blik van verstandhouding. Dan, even plotseling en geruis loos als de zon achter de horizon is verdwenen, is ook het vluchtige contact dat ik met deze “hippo” meende te hebben, weg…

Een intens moment van rust voor wereldfietser Frank van Rijn, ver weg van de geciviliseerde wereld, ergens op zijn fietstocht dwars door Afrika, van Dar es Salaam naar Dakar. Een tocht vol ups en downs, die door de in Delft afgestudeerde elektrotechnische ingenieur bovendien een bijzondere wending kreeg. Van Rijn leverde daarmee een uitzonderlijke prestatie op de fiets ,bekroond met een hartelijk welkom n Dakar door Minister Pronk voor Ontwikkelingssamenwerking.

“De Knipoog van het Nijlpaard” laat u zelf in het stof van Afrika bijten en een unieke tocht door het Afrikaanse continent meebeleven.

Frank van Rijn (Den Haag, 21 april 1948) is een Nederlandse wereldfietser en schrijver van reisverhalen. Van Rijn begon in 1969 met zijn eerste fietstocht van 80 kilometer welke hij ieder volgend jaar gestaag opbouwde. Gedurende een periode van 45 jaar fietste hij meer dan een half miljoen kilometer over alle continenten met uitzondering van Antarctica. Zijn fietstochten kunnen vaak maanden duren. Tot en met 2018 werden er 15 boeken van hem uitgebracht waarin zijn reizen centraal staan. Over zijn ervaringen tijdens zijn fietstochten geeft hij regelmatig lezingen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug