No Image Available

De baobabs van Morondava

 Auteur: Ada Rosman-Kleinjan  Pagina's: 310  Tags: afrikaboekmadagaskar |
 Beschrijving:

Uit de reeks Verre bestemmingen dichtbij 8

De zingende indri, indri’s en de zwart-witte lemuren spreken tot de verbeelding. Madagascar wordt niet voor niks vaak het achtste continent genoemd.
Madagaskar of Madagascar? Is het Afrika of Azië? De naam is soms net zo verwarrend als het eiland zelf. Net als de auteur dacht: ik ben in Afrika, reed ze langs de rijstterrassen waar de zeboes met hun logge lijven door het water plonsden en waande ze zich in Azië.

Dit Afrika-reisboek neemt je mee op reis door een onbekend deel van Afrika en staat stampvol waargebeurde verhalen. Het boek zal je, net als een reisgids, op ideeën brengen om je Afrika-reis nog mooier te maken.

De auteur Ada Rosman-Kleinjan reisde samen met haar echtgenoot door het westen en zuiden van Madagascar: een eiland in de Indische Oceaan. Door zijn geïsoleerde ligging heeft Madagascar een geheel eigen biotoop kunnen ontwikkelen.

Ruim 80% van wat in Madagascar groeit, bloeit en leeft is uniek in de wereld. De afwisselende natuur zorgde ervoor dat er van elke kilometer werd genoten. Na een rondreis van ruim 4.000 kilometer kwam het echtpaar weer terug in de hoofdstad Antananarivo. ‘Zeg maar Tana,’ lachen de mensen. De inwoners weten als geen ander hoe lastig alle ingewikkelde en lange namen voor de bezoeker uit te spreken zijn.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug