No Image Available

Dakota Hunter

 Auteur: Hans Wiesman  ISBN: 9089544890  Pagina's: 300  Tags: alaskaboek |
 Beschrijving:

Een serie uiterst boeiende en avontuurlijke reisverhalen over twaalf expedities naar verre en onherbergzame oorden, op zoek naar de legendarische verloren DOUGLAS DC-3/DAKOTA. Waargebeurde reportages over fascinerende ontmoetingen, met hilarische en dramatische momenten, ondersteund met meer dan tweehonderd unieke kleurenfoto’s.

Dakota Hunter Hans Wiesman beschrijft hierin zijn jacht over twintig jaren op dit vliegtuig: van Alaska tot voorbij de Andes, van de Yukon tot de Golf van Bengalen. Hij speurde in de Amazone jungle van Colombia en Venezuela, op Caraïbische eilanden en ging door naar Afrika en Madagaskar. Hij kwam hier niet alleen dat iconische vliegtuig en de piloten tegen, maar ook de militairen, de milities en ander gespuis dat ook van het vliegtuig gebruik maakt.

In de verzengend hete en vergeten plekken van de Zuid-Amerikaanse oerwouden vond hij die bijna zeventig jaar oude Dakota: volledig operationeel vliegt ze daar nog, laag en traag, maar men ziet haar graag, want ze landt daar waar geen jet, truck of zelfs een boot kan komen.

Lees hoe de Dakota Hunter de uitdagingen die op hem afkomen tegemoet treedt, in een omgeving die hem vaak aan zijn eigen jeugd in de Borneo jungle doet denken. Hoe hij zijn daar gevonden onderdelen naar Europa probeert te krijgen. Daar transformeert hij de Dakota wingtips met een zakenvriend tot luxe design meubelen en kunstige interieurobjecten, Ook worden complete cockpits opgespoord en geborgen, bedoeld voor de luchtvaartmusea.

Hans Wiesman groeide als jong kind op in Borneo. Hij vloog daar met zijn vader vaak in de Dakota, die als een levenslijn werd gezien naar een grotere verre wereld, die hij toen nog niet kende. Die aantrekkingskracht ging nooit meer over: Er ontstond een passionele drang om de Dakota op te gaan zoeken waar ze verdwaald was geraakt in de mist der legendes. Hij ging op jacht alsof hij er zijn jeugd in Borneo mee terug zou kunnen vinden. Onmogelijk, maar hij kwam dichtbij en genoot intens van de vluchten en ontmoetingen die hij had met dit icoon uit de oorlog en uit zijn jonge jaren.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug