No Image Available

Country roads

 Auteur: Lotte Stegeman  Pagina's: 256  Tags: boekFietsennoord amerikausa |
 Beschrijving:

TWEE NEDERLANDERS. TWEE FIETSEN, 10.980 KM. EN ÉÉN MISSIE: EEN ROADTRIP OP TWEE WIELEN OP ZOEK NAAR DE ZIEL VAN DE AMERIKAAN.

De doorsnee Amerikaan is oppervlakkig, veel te dik en dol op wapens, auto’s en vooral zichzelf. Zijn dat allemaal vooroordelen of zit er een kern van waarheid in? Met die vraag beginnen Lotte Stegeman en Peter Smolders, volkomen ongetraind, aan een reis van bijna 1 1.000 kilometer van Florida naar Alaska… op de fiets.

Lotte en Peter fietsen dwars door het eindeloze binnenland, over kale vlaktes en steile bergpassen van 3500 meter hoog, met windkracht 9 tegen of 6 mee. Ze kiezen bewust niet voor de grote steden, maar juist voor de country roads waar John Denver over zong en die alle hoeken van het land met elkaar verbinden.

Bestaat The American Dream nog? Is Amerika echt vooral het land van fastfood, schietpartijen, Donald Trump en mooie natuur? Met twee fietsen, een tentje, een open vizier en veel vragen starten de fietsers in Miami.  Op hun intensieve roadtrip op zoek naar het echte Amerika komen ze ruige goudzoekers, zachtaardige wapenbezitters, wijze barvrouwen, elf wilde beren en zichzelf tegen. Zullen ze binnen zes maanden Anchorage bereiken?

Country Roads is zowel een persoonlijk reisverslag als een boek dat vooroordelen over Amerikanen uit de wereld helpt of juist definitief bevestigt.

Lotte Stegeman (1979) en Peter Smolders (1970) zijn – in willekeurige volgorde – schrijvers, journalisten en Amerikafans. Ze wonen een deel van het jaar in Moab (Utah). In totaal schreven ze negen boeken, dit is hun eerste exemplaar.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug