No Image Available

Beroemde treinreizen rond de wereld

 Auteur: Max Wade-Matthews  Pagina's: 256  Tags: boekTreintreinreizen |
 Beschrijving:

Bijna niets is zo leuk als het maken van een mooie treinreis. Deze stelling gaat al op sinds 1825, toen de stoomtrein Rocket van Stephenson voor het eerst van Stockton naar Darlington reed. In Beroemde treinreizen rond de wereld worden 95 prachtige treinreizen beschreven door schrijvers die deze reizen zelf hebben gemaakt. Sommige reizen zijn kort, maar hebben een lange geschiedenis. Zo is er de route die ooit over de gevaarlijke Khyberpas in India liep of de smalspoorlijn, waarover goudzoekers van de haven van Skagway naar Whitehorse in het Yukongebergte reisden.

Andere reizen beslaan duizenden kilometers, zoals de intercontinentale treinreizen door Australië en Canada, de reis van Singapore naar Bangkok en de reis met de Red Arrow van Brussel naar Hong Kong. Wie luxe en romantiek zoekt, kan het beste met de Oriënt – Express reizen, met de Blauwe Trein van Kaapstad naar Pretoria of met het schitterende, nostalgische ‘Paleis op wielen’ in Rajasthan.

Naast dergelijke reizen worden in dit boek ook de vele bijzondere technische hoogstandjes beschreven die nodig waren voor de aanleg van bijvoorbeeld de Trans – Siberiëlijn van Moskou naar Vladivostok, de spoorlijn door de Chileense Andes, waarvoor over een afstand van 70 kilometer 26 tunnels moesten worden gebouwd, of de spoorlijn in Brazilië die begint bij Santos en waarlangs de wagons nog altijd met behulp van een kabel de Serro do Mar worden opgehesen.

Voor de liefhebbers van de modernste en snelste treinen is er de hogesnelheidslijn van Tokio naar Osaka of de reis met de Eurostar en de TGV van Londen naar Bern. Op andere breed- of smalspoorlijnen worden de treinen nog getrokken door prachtig bewaard gebleven stoomlocomotieven.

Of de treinreizen nu lang of kort zijn, over smalspoor of over breedspoor gaan, of ze nu sinds kort gemaakt kunnen worden of een lange geschiedenis hebben, het enthousiasme van iedere spoorwegliefhebber zal door de reisbeschrijvingen in worden gewekt.

Dit lijvige boek staat boordevol historische, geografische en technische informatie over treinreizen en bevat meer dan 700 foto’s van de bijzonderste treinen in de prachtigste landschappen. Het is een levendige weergave van de romantiek van het reizen per trein.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug