No Image Available

Beatland

 Auteur: Frank Albers  Tags: boeknoord amerikausa |
 Beschrijving:

In Beatland reist Frank Albers, precies vijftig jaar na dato, in het spoor van Sal Paradise, de mythische held van On the road (1957) van Jack Kerouac. In geen enkel ander boek of gedicht werd de vrijheidsdrift van de angry young men in het moderne Amerika treffender en meeslepender verwoord. In Beatland doet Albers verslag van zijn eenzame, schijnbaar eindeloze tocht over de highways. Hij koerst met zijn Chrysler minivan van New York – waar de founding fathers van de Beatbeweging, Kerouac, William S. Burroughs en Allen Ginsberg elkaar in 1944 ontmoetten – naar de fameuze City Lights Bookstore in San Francisco. Net als Sal Paradise reist Albers slechts ten dele met vooropgezet plan. Niet ergens aankomen, maar onderweg zijn – dat is de kwestie. Beatland bevat een wervelende zoektocht naar de ware identiteit van een roman, een land en een schrijver.

 

Frank Albers (1960) studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Gent en literatuurwetenschappen aan de universiteit van Oxford. Hij promoveerde in 1996 aan de Harvard-universiteit met een scriptie over het utopisch denken van Jean-Jacques Rousseau en Ralph Waldo Emerson.

Van 1998 tot 2000 vormde hij samen met Bernard Dewulf de hoofdredactie van het Nieuw Wereldtijdschrift. Van 2000 tot 2005 was Albers chef van de Standaard der Letteren, het boekenkatern van de krant De Standaard. Albers doceert Amerikaanse cultuur, Shakespeare en Cultuurfilosofie aan de Universiteit Antwerpen en Sint Lucas Antwerpen. Hij vertaalde ook enkele werken van William Shakespeare voor Het Nationale Toneel in Den Haag.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug