No Image Available

As in tas

 Auteur: Jelle Brandt Corstius  Pagina's: 152  Tags: boekeuropaTreintreinreizen |
 Beschrijving:

Elk voorjaar maakte Jelle Brandt Corstius een fietstocht met zijn vader Hugo: een wonderlijke man die veel begreep van dingen waar de meeste mensen niets van begrepen (palindromen), maar weer weinig van normale dingen (kinderen). Een bestemming was er nooit, maar wel de zekerheid dat het niet langer dan twee dagen zou duren. Anders kregen ze ruzie.

Twee maanden na het overlijden van zijn vader stapt Jelle Brandt Corstius weer op de fiets. Met in zijn tas een deel van zijn vaders as – en zonder iemand om ruzie mee te maken – legt Brandt Corstius in zestien dagen 1.620 kilometer af. Hij logeert bij een Maastrichtse dame die eist dat hij het douchewater opvangt om de wc mee door te spoelen (‘alleen grote boodschappen’), is de as bijna kwijt aan zigeuners en trekt overmoedig met vijftig kilo aan bagage door de Alpen.

As in tas is Jelle Brandt Corstius’ meest persoonlijke boek, geschreven op het moment dat hij zelf net vader is geworden en in de vorm die we van hem kennen: een reisverhaal vol absurditeiten.

Jelle Brandt Corstius (1978) is schrijver, journalist en programmamaker.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug