No Image Available

Afrika van binnenuit

 Auteur: Willem Hoffmans  Pagina's: 208  Tags: afrikaboek |
 Beschrijving:

Hoe leeg is de Sahara? Leeg, of toch niet zó leeg? Halverwege WestSahara verbaast Willem Hoffmans zich over het feit dat zelfs in dit stuk woestijn nog steeds plantjes groeien. En dat er, wanneer hij en zijn reisgenoot Marc ‘s avonds de tent neergezet hebben, toch weer een mannetje van de sécurité langs komt dat dit deel van het strand bewaakt. Net als de avond ervóór. Is West-Sahara leeg? Nou nee, dat valt eigenlijk best wel tegen. Of mee.

Tijdens een driemaandse reis op de fiets probeert Willem door te dringen tot het wezen van een aantal landen in West-Afrika. Is Mauritanië echt zo eng en streng islamitisch als het hier in Nederland wordt gepresenteerd? Is Dakar echt zo’n mythische stad? Gaandeweg de reis ervaart Willem dat veel dingen eigenlijk totaal anders zijn dan hij zich had voorgesteld. Als hij zich er überhaupt een voorstelling van had kúnnen maken. Hoe zal Guinee straks zijn? Geen idee!

Naast verwondering over de landen waar hij doorheen fietst is er ook de vriendschap met Marc. Willem en Marc kennen elkaar door en door, en samen vormen ze een geoliede machine die in drie maanden ruim 5000 kilometer fietsend aflegt en in staat is tegenslagen het hoofd te bieden. Maar ook een geoliede machine gaat weleens ratelen als je drie maanden lang op elkaar aangewezen bent.

Afrika van binnenuit is een persoonlijk verhaal over reizen met de fiets. Over landen die anders functioneren dan we hier in Noordwest-Europa gewend zijn. Over vriendschap. Over verschillen en overeenkomsten. Over verwondering.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug