De beklimming van de Kilimanjaro.

De beklimming van de Kilimanjaro.

Dag 6: Karanga Camp 3995+ naar Barafu Camp 4673+

De opmaat voor de summit day.

Morning…

In de nacht had het stevig gevroren wat betekent dat je met allerlei laagjes aan in de slaapzak kruipt. Gelukkig heb ik het niet koud gehad omdat ik op het laatste moment mijn slaapzak geruild had met die van Marcel voor hij ziek terug moest en die slaapzak is echt warmer. Maar ja, als je dan ‘s nacht naar het toilet moet dan is het toch even brrr…

Vol goede moed weer aan het klimmen

Op dag 6 hebben we een ogenschijnlijk korte wandeling. Vanaf het Karanga Camp hoeven we maar een kilometer of 7 richting het Barafu Camp op 4673+. Dat is dus toch nog even een goede 700m klim en de lucht wordt er niet minder ijl bij.

Het is de dag dat we naar de voet gaan van het startpunt van de uiteindelijke laatste klim: Summit Day. De wandeling ging vlotjes en iedereen heeft goede zin. Ik maak wat leuke shots met mijn video camera en voor we het weten zijn we in Barafu Camp.

We hadden tot nu toe continue de indrukwekkende Mt. Meru aan de horizon maar nu we in Barafu Camp zijn krijgen we ook zicht op de Mt. Mawenzi aan de oostzijde met de 5149+ hoge Hans Meyer Peak als 2e hoogste berg van Afrika.

beklimming kilimanjaro Barafu Camp
Barafu Camp met zicht op de Mt. Mawenzi

Het is een komen en gaan van wolken. Ik maak wat timelapsjes. We eten vroeg want vanavond om 23.00h PM gaan we beginnen aan de top. Voor de tijd proberen we toch nog even wat slapen…