De beklimming van de Kilimanjaro.

De beklimming van de Kilimanjaro.

Dag 5: Baranco Camp 3900+ naar Karanga Camp 3995+

Op dag 5 staat de Baranco Wall op de planning.

 

 

Dag 5: Baranco Camp 3900+ naar Karanga Camp 3995+

Op dag 5 staat de Baranco Wall op de planning.

Rechts de Baranco Wall

Het is weer heerlijk zonnig als wij vanuit ons Baranco Camp op 3900+ opkijken tegen de Baranco Wall. Het lijkt een enorm steile bergwand van dik 200m hoog en hier moeten wij tegenop. In de praktijk valt het gelukkig mee alhoewel we wel met handen en voeten naar boven moeten klauteren.

Diep respect hebben we wederom voor de porters. Zij doen de klim met een dikke pak bagage op hun rug. We geven ze dan ook alle ruimte om ons te passeren. Als wij boven zijn aangekomen hebben de porters netjes de tafel gedekt en trakteren ze ons op een kop thee met een hapje… wat een luxe zeg.

In de wolken

Hierna gaan wij glooiend door de wolken berg op en berg af met links steeds de imposante top van de Kilimanjaro.

Het venijn zit uiteindelijk in de staart. Nog even een korte scherpe afdaling met een erg slipperige ondergrond gevolgd door een pittig klimmetje. Aan de voet van deze klim bevindt zich het laatste waterpunt. Vanaf hier moet ook het water voor het volgende kamp gehaald worden.

Wij komen uit in het Karanga Camp op 3995+.

Karanga Camp 3995+
beklimming kilimanjaro

De uitzichten zijn geweldig en Moshi ligt letterlijk en figuurlijk beneden de wolken aan onze voeten. Ook blijft de imposante 4566+ hoge Mount Meru aan de horizon erg indrukwekkend boven de wolken uitsteken. Maar de blik richting de top van de Kilimanjaro overtreft alle dimensies met 5895+. De volgende avond gaat het dan eindelijk gebeuren.