Ierland 2007

ie-flag1-s

Na een bezoek aan Ierland in 2005 besluiten we (Ton & Ton) om nog maar eens Ierland op te zoeken. In 2005 hebben we o.a. Connemara, de Wicklow Mountains en Dublin aangedaan. Dit jaar willen we County Kerry aandoen. De Westkust is overal prachtig maar Kerry heeft nog een aantal bezienswaardigheden zoals Skellig Michael en Killarney National Parc.

Ierland_2007_001

De Macgillycuddy’s Reeks

Als het weer het toelaat willen eerst even naar de Cliffs of Moher gaan en eventueel de Aran Islands aandoen. De Cliffs zijn erg spectaculair maar in 2005 stonden we hier in de regen en mist en konden nauwelijks het water zien. In oktober verwacht je aan de Ierse kust ook een westerstorm met regen maar de weervoorspellingen bleken dit keer uitzonderlijk goed te zijn. Ik verrek het dan ook enige vorm van regenkleding of paraplu mee te nemen.

Ierland_2007_008

De route

De trip was eigenlijk gepland van 29 september tot 2 oktober maar door een Schedule Change van Ryanair moesten we donderdagavond de 27e al op het vliegtuig. Omdat je tegenwoordig 24 euro per ingecheckt koffer betaald nemen we er samen maar eentje mee en dan moeten we maar wat meer proppen, dan wel veel handbagage meenemen of gewoon alle kleren aantrekken.  Een ander nieuw fenomeen is extra betalen om als eerste in te mogen stappen. Voor een gezinnetje met kids is hetwel belangrijk bij mekaar te zitten, voor ons maakt het niet uit. Wij vliegen gewoon voor 108 euro retour inclusief alles voor 2 personen van Airport Niederrhein, Weeze Dusseldorf net over de grens bij Gennep naar Shannon Airport bij Limerick. Toch nog een vlucht van 1.45 uur!