Ierland 2005

Ierland2005_009

Doo Lough

Wie aan Ierland denkt, denkt aan groen gras, regen, mist, (de oudere onder ons aan) armoede en “the troubles”,  pubs, Football, rugby ,U2, folk, wisky (goh het wordt steeds leuker). in ieder geval was het nooit net genoeg om er ‘s zomers 2 weken naar toe te gaan. Maar groen gras is mooi, zeker als er mist overheen hangt, als het regent duik je en pub in en probeert het Gealic te verstaan. Arm zijn ze allang niet meer dankzij actieve deelname in de EU, de troubles horen we ook niet veel meer van en horen trouwens bij Noord-Ierland. En voetbal, dan winnen de Ieren dan winnen wij dus dat zit wel goed. Tja en dan de muziek…. The Poques, U2, The Chieftains, de Dublinners, de vele wiskysongs  ga maar door. En iets wat ook echt typisch Iers is zijn de vele ruines van kerken met oer oude graven, Celtic Crosses andere Keltische symbolen.

Goed we zijn nieuwsgierig genoeg geworden en omdat we tegenwoordig toch goedkoop kunnen vliegen besluiten we 5 dagen Ierland te pakken en wel in september 2005. Ryanair vliegt vanaf Airport Weeze in Duitsland naar Shannnon aan de West-Kust en vanaf Dublin kun je weer terug op Eindhoven vliegen. Kei makkelijk dus als je uit Noord Limburg komt. Boeken en klaar. Nu een route uitstippelen. Vijf dagen vereist een beetje planning als je wat wilt zien dus heb ik een heel programma verzonnen. Nu hopen dat het weer niet teveel roet in het eten gooit.

Ierland2005_001

De route

We starten dus vanaf Shannon Airport, overnachten 2 nachten in Galway. Galway is een leuke studentensatd en ligt centraal tussen de Burren en Connemara in. De landschappelijk erg mooie streken. Dan steken we het land over en pakken nog 2 overnachtingen in Dublin.

De weersvoorspellingen waren helaas niet geweldig dus gaan we gewapend met een goed regenpak op pad…