Lac Nino – wandeling naar de Pozzi’s

Lac Nino – wandeling naar de Pozzi’s

Een top wandeling in de Vallee de Calacuccia van Centraal Corsica is de wandeling naar Lac Nino met de beroemde Pozzi’s.

Lac de Nino
De route naar Lac de Nino

Als je Lac Nino met de beroemde pozzi’z wilt bezoeken dan kun je deze bereiken via een wandelpad die start twaalf kilometer onder de top komend vanuit de oostelijke richting, locatie 42°17’04.4″N 8°55’15.6″E tegenover het adventure park. Er is een parkeerplaats met picknicktafels en borden over de route en het gebied. Het pad (trailhead) start een beetje naar links te herkennen aan de gele verfstrepen.

De wandeling naar de Pozzi’s is 5 km enkele trip heen met een klim van bijna 700m. Je kunt dan dezelfde route weer terug lopen of via nog 100 meter meer klimmen en via de Boca a Reta over de kam terug. Je loopt dan een cirkel, in totaal 14km waarvan het laatste deel over de weg gaat. Dat laatste rond hebben wij gedaan.

Het eerste deel van de klim gaat prima onder de bomen door. Na een uur wordt het landschap open en moeten we telkens goed kijken waar het pad naar toe loopt. Af en toe gaat het pittig omhoog en er zit zelfs een passage in waar je even de handen moet gebruiken. Uiteindelijk komen we op de Boca a Stazona uit waar een kruis staat en we voor het eerst de Pozzi’s in het vizier krijgen. De uitzichten zijn prachtig.

De Pozzi’s van Lac Nino

We dalen af naar de weide en lopen langs de plassen op. Als we bij het grote meer zijn lopen we iets verder door aan de westzijde want daar is een bron om water bij te vullen (let wel, deze voert niet altijd water).

Dezelfde route terug is niet leuk dus nemen we de lange route terug. Deze volgt het pad van de GR20 en is dus goed aangelegd en makkelijker te bewandelen. We hebben wederom prachtige vergezichten richting Porto en de afdaling is veel makkelijker te belopen. Na een scherpe afdaling het bos met haarspelden is het even goed opletten dat we niet de GR20 blijven volgen maar weer de gele verfstreep oppakken. Het laatste stuk van 2km gaat over de asfaltweg.

lac_nino_07
lac_nino_02
lac_nino_05
lac_nino_09
lac_nino_08
lac_nino_06
lac_nino_12
lac_nino_14
lac_nino_16
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Meer wandelen op Corsica:

Meer Corsica: