Wandelen op Corsica – omgeving Bonifacio

Wandelen op Corsica – omgeving Bonifacio

Rondom Bonifacio kun je prachtig wandelen.

Sentier de campu Romanellu

Begin van Sentier de campu Romanellu bonifacio
Begin van Sentier de campu Romanellu

Natuurlijk kun je prachtig wandelen lange de indrukwekkende krijtkust; de Sentier de campu Romanellu. Dit pad start aan het einde van de lange trap in Bonifacio die je naar de Citadelle voert. Ga hier linksaf.

Info route via Bonifacio.fr

Je zult telkens weer opnieuw getrakteerd worden op fantastisch uitzichten.

Sentier des Plages

Loop je vanuit de haven richting Ajaccio / Porto Vecchio dan kom je een stuk voorbij het tankstation bij het begin uit van de Sentier des Plages. Hier staat een bord dat het begin van het 10 km lange wandelpad aanduid.

We lopen eerst  een klein uur rechtstreeks naar Plage de Paraguan. Het pad is met de typische muurtjes zoals je die hier overal ziet afgescheiden van het struikgewas. Plage de Paragan ligt er helaas niet fraai bij. Een flinke dosis posseidon ( zeegras ) is er aangespoeld wat een dikke bruine brei oplevert en het mooie strand even niet aantrekkelijk maakt.

Paraguan
Plage de Paraguan

We draaien dus om en slaan na 500 m rechtsaf richting de beroemde baai met La Plage de Fazzio. Hier gelukkig geen zeegras maar door de wilde zee kijkt het water ook niet azuurblauw. Toch is het er prachtig.

La Plage de Fazzio
La Plage de Fazzio
La Plage de Fazzio
La Plage de Fazzio

Vervolgens lopen we verder langs de kust op en genieten van de prachtige uitzichten.

We passeren de vuurtoren La Madonetta, hebben uitzicht op Bonifaccio en komen uiteindelijk weer op het beginpad uit. Teruglopend richting de hoofdstraat gaan we nog even rechtsaf naar de baai Calanque de la Catena. Hier hebben we de baai helemaal voor ons alleen.

Calanque de la Catena
Calanque de la Catena

Meer wandelen op Corsica

Meer Corsica