Mooiste wandelingen op Corsica

Mooiste wandelingen op Corsica

Corsica is een fantastisch eiland om te wandelen. Er zijn heerlijke makkelijke kustwandelingen, sentiers littoral genaamd, maar ook zware bergwandelingen die niet onderschat mogen worden. Zeker voor de zwaardere wandelingen moet men er rekening mee houden dat de wandelpaden er niet altijd netjes bij liggen, niet altijd goed gemarkeerd zijn, ook al zijn ze populair. Het zijn vaak klauterpartijen over rotsen. Hieronder per regio inspiratie met de mooiste wandelingen op Corsica.

Praktische tips

Het weer mag men zeker niet onderschatten, voor mij is meestal de hitte de grootste tegenstander. In de zomer is het vaak erg heet, ook in de bergen. Je hebt dan zeker een halve liter water per uur nodig, ook al ga je maar een uurtje op pad. Dat moet dus allemaal in de rugzak. Qua kleding moet men er in de bergen altijd rekening mee houden dat er plotseling wolken kunnen samendrijven en tot onweersbuien uitgroeien, neem dus altijd voldoende kleding mee.

Boekje met wandelingen op Corsica

Corsica wandelgids
Korsika Rother Wanderführer

Een handig naslagwerkje van goed uitgezette mooiste wandelingen op Corsica is de Duitstalige Rother Wanderführer ISBN 978-3-7633-4280-8, ik heb uitgave 2017. De routes zijn te downloaden, duidelijke omschreven en voorzien van kaartjes. Rother heeft nog meer wandelboekjes over Corsica, ook in het Engels, en er zijn natuurlijk meer uitgevers die boekjes over wandelen op Corsica verkopen.

Een aantal tochten uit het boekje hebben wij gewandeld en ook hier beschreven.

Ook niet te missen is de website van Geoportail. Hier zijn alle zeer gedetailleerde kaarten terug te vinden.

TIP: gebruik de zeer gedetailleerd online  kaarten van Géoportal , kies kaart topografie.

Lange afstandswandelingen op Corsica

Wellicht niet bedoeld voor de gewone vakantieganger maar voor de “die hard” lange afstandswandelaar, bepakt met slaapspullen, zijn er nog een aantal lange afstandswandelingen op Corsica beschikbaar.

kaart lange afstandswandelingen Corsica
Overzicht lange afstandswandelingen Corsica

GR20

De GR20 is de beroemde lange afstandswandeling van Corsica, de Grand Route 20. Deze loopt van Calanzana bij Calvi naar Nonza bij Porto Vecchio. Een zeer zware tocht van bijna 200 kilometer verdeeld over 16 etappes. Bij boven omschreven mooiste wandelingen zullen zo nu en dan je paden kruisen met de GR20.

Mare a Mare & Mare e Monti

Verder zijn er naast de GR20 nog meer lange afstandswandelingen Mare a Mare en Mare e Monti ofwel van zee naar zee of zee naar berg. Ze lopen van oost naar west en van de westkust naar de bergen. De routes zijn in wandelboekjes beschreven en staan in Geoportail aangegeven (topo).

Meer Corsica