Wandelen op Corsica – Bavella

Wandelen op Corsica – Bavella

Topwandeling Bavella – rondje Bocca di Pargulu

Een echte top wandeling in het zuiden van Corsica is het rondje Bavella (12km), route 53 in de Rother Wanderführer. De wandeling is echt spectaculair maar ook pittig, trek er een volle dag voor uit. Boven op de Bavella Pas parkeer je de auto en volg je aan de noordzijde de gele verfstrepen. Eerst daal je een beetje maar daarna gaat het stevig omhoog.  De uitzichten zijn overweldigend.

Even daal je weer langs kettingen af maar daarna klim je verder omhoog. Op het hoogste punt Bocca Pargulu 1662+ ga je links steil naar beneden naar het dal. Beneden aangekomen ga je linksaf de Gr20 op waarna je nog een kilometer of zeven redelijk vlak terug loopt naar de parkeerplaats. Over dit laatste stuk kom je bronnen tegen waar je water kunt pakken.

De route

Topwandeling Bavella – Trou de la Bombe

Je kunt boven op de pas ook nog kortere wandelingen maken aan de zuidzijde naar o.a. Trou de la Bombe. Er is ook een restaurantje. Houd bij de wandelingen rekening met temperatuurdaling door bewolking of zelfs onweer.

Waterval Piscia di Gallo

De weg slingert ruim 3 km verder door prachtige bossen tot aan de rechter kant een restaurantje U Diamante opduikt met een grote parkeerplaats. Hier starten we een wandeling naar de waterval Piscia di Gallo, één van de mooiste watervallen van Corsica. Het is een leuke kleine wandeling. De route is heen en terug een kilometer of vijf, loopt redelijk vlak en gaat alleen de laatste 100m steil naar beneden.

Meer over Corsica: