Liverpool – Wales 2011

Intro

Na een tweetal jaren samen geen trip ondernomen te hebben zijn we, Ton en Ton, in 2011 toch weer op pad gegaan. De vraag was even waar naar toe, maar bij het checken van goedkope vluchtroutes waren we er vlot uit. We vlogen met Easyjet op Liverpool en gingen via Chester naar Llandudno in Wales gegaan en door de Snowdonia mountains getrokken.

uk-wales

Wales_2011_121

Caernarfon

We hebben nog even overwogen om via Bristol weer terug te gaan, maar Wales is zo groot dat die afstand voor 4 dagen te veel zou zijn. Sterker nog, omdat veel bezienswaardigheden rondom het Snowdonia gebergte liggen besloten we 3 nachten in Llandudno te verblijven. Llandudno is oude mondaine Victoriaanse badplaats die in ieder geval ‘s avonds niet is uitgestorven.

Wales_2011_118

De route

Ja, waar moet je nu aan denken als je naar Wales; veel hele oude industrie, oude spoorlijnen, mijnen, kastelen maar bovenal ook ruige natuur. Ga je naar Liverpool dan ontkom je er niet aan dat dit de stad van de Beatles is en de plaatselijk FC en Everton. Oude opgeknapte havengebieden, volksbuurten en gezellige mensen.

Wales_2011_040

Valley Nant Ffrancon van de Afon Og Wen rivier