Toscane

Roadtrip Toscane in 4 dagen
it-flag1-s

Juni 2009, 10 jaar getrouwd, dus reden genoeg om er eens samen op uit te gaan. En dat is snel geregeld. Men boekt een vlucht voor 2 personen bij Ryanair naar Pisa, huurt er een auto bij en boekt een hotelletje. En als je alles een beetje gunstig kiest ben je met z’n tweetjes voor nog geen 500 euro voor 4 dagen onder de panne.

toscane_2009_121

Het typische Toscaanse landschap, Uitzicht over de heuvels rond San Gimignano

Goed; onze reis startte dus op Vliegveld Weeze bij Gennep over de grens alwaar we geconfronteerd werden met ruim 1 uur vertraging. De planning was dat we om 15.15 zouden vertrekken en tegen 5 uur in Pisa zouden zijn. Ons doel die dag was Florence maar we wilden voordat we naar Florence reden eerst nog een bliksembezoek brengen aan het Campo dei Miracoli in Pisa met de wereldberoemde toren van Pisa ofwel de Torre Pendente. Door de vertraging kon de tijdsplanning nog wel eens krap worden.

SONY DSC

De vlucht met Ryanair

Met een uur vertraging vertrokken we dus richting Pisa. Alle pogingen aan het raam te zitten mislukte en we waren blij dat we nog naast elkaar konden zitten met een gangpad ertussen. Gelukkig zaten er gezellige Brabanders naast ons en de zak met snoepjes ging over en weer. De vlucht was rustig, goed weer bij vertrek, uitzicht over de Alpen en Apennijnen. In een grote boog vanaf zee met links Livorno landden we bij Pisa. We hadden geen bagage ingecheckt en alles in de handbagage gepropt zodat we vrij snel buiten stonden. Met wat geluk konden we meteen als laatste in de shuttlebus stappen (vanuit terminal rechtsaf lopen) en wie als laatste instap, stap ook weer als eerste uit. Zo stonden we dus  meteen als eerste vooraan bij de Hertz balie en binnen een half uur vanaf de landing zaten we in onze Fiat Panda met airco op weg naar de toren van Pisa. De lucht was strak blauw en de prachtige cipressen langs de weg verraden het mediterrane landschap. Even de snelweg op, de eerste eraf en dan de borden Torre Pendente volgen. Toscane !