Schotland 2006

Reisverslag van een 5 daagse roadtrip door Schotland.uk-scotland-s

Schotland is een geweldig mooi land en na een bezoek in 2004 hadden we weliswaar een aardige indruk gekregen maar nog lang niet alles gezien. Wat ons met name ook trok was de rust, zodra je goed en wel boven de lijn Edinburgh – Glasgow bent, komt de rust je tegemoet.

Achlaise

Lochan na h-Achlaise

We zijn dit jaar wel aan de late kant. Begin oktober is het zeker daar toch al  herfstachtig en heb je kans een zware westerstorm of zelfs sneeuw. Zeker als je kijkt naar ons reisdoel Wester Ross.

Schotland_2006_001

De route

Via een mooie omweg gaan we dit noordwestelijke puntje van Schotland, met een ruige bergstreken en wilde rotsbrandingen, bezoeken. Ook willen we het centraal gelegen Fort William weer aandoen, het Falkirk Wheel en tot slot Edinburgh. Daar waar we de vorige keer in Edinburgh totaal onvoorbereid rond hebben lopen slenteren en zodanig mooie plekjes gemist hebben willen we het dit keer anders doen. We vliegen met Easyjet vanaf Amsterdam naar Edinburgh vanwaar we met een huurauto het noorden intrekken. Erg handig voor het plannen van je trips zijn de kaarten van Ordnance Survey. Deze super gedetailleerde kaarten staan online en geven je alle nodige informatie van een gebied.