Schotland 2004

Reisverslag van een 5 daagse roadtrip door Schotland.

uk-scotland-sSchotland, ongetwijfeld een van de mooiste landen van Europa. Ruige natuur, weidse blikken, prachtige eilanden, de kale bergen, klippen en stranden, de straffe wind en de regen. Wat je in Schotland in tegenstelling tot bv Scandinavië ook nog hebt zijn de pubs. Na een drukke dag in een pub neerstrijken, fish en chips eten, kijken hoe de band zijn spullen opbouwt en vervolgens onder het genot van zo’n typische doodgeslagen pot bier, de muziek van Ierse fluiten, trommels, de doedelzak en de banjo’s je dag verwerken.

Island of Skye – Quiraing

Het kaartje doet misschien iets anders voor maar onder de lijn Glasgow – Edinburgh ligt ook nog een heel stuk Schotland.

Schotland_2004_001

De route

2004, in dit jaar ga ik voor het eerst naar Schotland. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen. Eindelijk ga ik de Highlands zien waarvan ik niet echt een fatsoenlijk beeld heb. Tja, kale afgerond bergtoppen, de slachtvelden van Braveheard, mist op het water, rust. Daarnaast wil ik ook eens graag de Firth of Forth Bridge aanschouwen. Het mag een industrieel wonder heten dan men in 1890 al zo’n brug met een overspanning van 2,46km voor mekaar kreeg. We zijn uiteindelijk 2 keer in Schotland geweest, telkens in de herfst. In 2004 hadden we inderdaad regen en harde wind en in 2006 hadden we asociaal mooi weer tot wel 20 graden. Een voordeel om in de herfst te gaan is natuurlijk dat je het land te zien krijgt zoals het is, leeg, rust , koud en regenachtig maar vooral geen hordes toeristen om je heen. De bovenstaande route hebben we in 5 dagen gereden. Je boekt een goedkope Easyjet naar Edinburgh voor 75 euro, huurt een auto voor nog geen 150 euro en gaan met die banaan.