(Noord) Ierland 2008

Reisverslag van een 5 daagse roadtrip door (Noord) Ierland

Na 2 eerdere bezoeken aan Ierland in 2005 en 2007 besloten we dit jaar om toch nog maar eens een keertje naar Ierland te gaan, en wel naar het Donegal in het noorden van Ierland en Noord-Ierland zelf.

NIerland_2008_121

Giant Causeways

Het Noord-Westen kenmerkt zich door verlaten uitgestrekte ruige gebieden met een prachtige kustlijn. Noord Ierland heeft veel te bieden. Het binnenland met de Sperrins en verder o.a. de Antrim Coast Line met de Giant Causeways. Daarnaast zijn er nog de 2 boeiende steden; Derry en Belfast.

NIerland_2008_001

De route

Natuurlijk staat een dergelijk bezoek ook in het teken van de Troubles. De wijken Bogsite, Shankhill en Falls die vroeger veelvuldig (en nu af en toe) het toneel waren van onlusten zijn wrang genoeg omgeturnd in een toeristische trekpleister.

Ook in het door Noord Ierland ingesloten Donegal merk je dat de Troubles ook hier in het dagelijks leven een rol spelen.

Kortom, een reis die in ieder geval diversiteit biedt.

Omdat we pas laat in oktober vertrokken en de weersvoorspellingen zowiezo voor ierland altijd wisselvallig zijn hebben we tot de laatste dagen gewacht met plannen van de reis. Omdat het vroeg donker is, is het wel zo prettig van tevoren je Bed & Breakfasts geregeld te hebben. Vermoeid zoeken in het donker is 3x niks.

NIerland_2008_036

Wisselvallig koud weer

Maar goed, het weer zag er redelijk goed uit. Zonnetje, wolkje maar ook een buitje. In ieder geval geen langdurige regen, mist en zware bewolking zodat geen bergtop te zien is.

Een bezoek aan Donegal stond dus vast…