Schotland 2004

Schotland 2004

Dag 4 Via Loch Ness naar Edinburgh

Vandaag kachelen we richting Edinburgh waar we morgen weer het vliegtuig back home pakken.

Schotland_2004_005
De route van dag 4

Loch Ness en het Uruquake Castle

Maar allereerst willen we ook even ruiken aan het water van Loch Ness. We grappengrollen wat over een verschrikkelijk monster tot we bij Uruquake Castle een stop maken.

Schotland_2004_022
Uruquake Castle
Schotland_2004_023
Nessie in Drumnadrochit

Het weer is goed en er staat een stevige wind. Het aanblik van de ruine is mooi. We gaan niet naar binnen maar rijden door naar Drumnadrochit waar een Loch Ness museum is. Ook hier hebben we discovery voor, we poseren even bij de namaak Nessie en rijden door naar Pitlochry ergens haverwege Inverness – Edinburgh. Pitlochry is een soort Valkenburg voor de schotten. Maar of het nu de vistrap is of de oude huisjes, ik weet het niet maar de Schotten komen hier massaal naar toe.

Firth of Forth Bridges

Dan toch echt naar Edinburgh. Voordat we de stad inrijden steken we de Firth of Forth over via de tolbrug. We volgen de weg naar Queensferry omdat we als civiele technici natuurlijk de Firth of Forth bruggen willen bekijken. Vanaf het haventje hebben we een prachtig uitzicht op de bruggen en wanen ons zowaar in San Francisco. Ongelooflijk dat de vroeger al zo’n grote bruggen neer konden zetten. Inmiddels is er nog een brug bij gebouwd.

Schotland_2004_054
De Firth of Forth bridge
Schotland_2004_055
De verkeersbrug

Edinburgh

Dan gaan we de stad in daar gaat het mis. Ik ben niet zozeer in steden geïnteresseerd dus heb ik me hier van tevoren ook in in verdiept. Geen idee waar we en B&B’tje moeten zoeken. Geen idee waar de bezienswaardigheden zijn. Na lang gezoek en Guesthouse gevonden en een bus de stad in waar we doelloos ronddwalen. Lesgeld voor de volgende keer. Het is maandagavond en is er ook geen bal te doen in de stad.

De volgende morgen dienen wij rond 12.00 onze auto in te leveren en het vliegtuig te pakken. Dit verloopt zonder problemen en ondanks de zware storm op Schiphol, vertragingen en zo weten we toch veilig te landen en mogen we gezellig in de verschrikkelijke files aansluiten, dat valt dan koud op je dak.

Meer Schotland: