Schotland 2004

Schotland 2004

Dag 3, Skye – Invermoriston

Ja, vandaag weer een zwaar programma. Uitrusten moeten we thuis maar. We gaan op weg naar Trotternish, het schiereiland van het eiland Skye.

Schotland_2004_004
De route van dag 3

The Old Men of Storr

We nemen eerst de A855 over de oostelijke zijde van het schiereiland naar The Old Men of Storr, een merkwaardige rotspunt.

Schotland_2004_042
The Old Men of Storr

De Kilt Rock Meat Falls

Kort daarna stoppen we bij de De Kilt Rock Meat Falls. Prachtig om te zien hoe het water in de zee stort. Een eindje verder bij Staffin rijden we nog even naar beneden, naar het water.

Schotland_2004_041
De Kilt Rock Meat Falls

De Quarraing

Als we weer genoeg schapen in de ogen hebben gekeken pakken we de shortcut van Staffin naar Uig over de 136. Prachtig landschap hier in de Quarraing.

Schotland_2004_040
De Quarraing

Als we in Uig aankomen is het maar uitgestorven. Je kunt hier de veerboot pakken naar The Outer Hebrydes. De lucht begint te betrekken en het ziet er niet goed uit. We rijden richting Dunvegan waar we stoppen bij een oud kerkhof en een eind verderop in een hotel een bakkie doen.

Het is inmiddels flink gaan regenen. Met dit weer is een bezoek aan Neist Point, de vuurtoren zinloos. We besluiten om nog even naar een doedelzakmuseum te gaan in de buurt van Borreraig. Als ze ons aan zien komen gaat de deur gauw open, de muziek wordt aangezet maar verder stelde het niet veel voor.

Het begint steeds harder te regenen en het water stroomt in volle snelheid onder het oude bruggetje van Slichagandoor door.

Schotland_2004_039

Door het slechte weer besluiten we maar terug richting The Kyle of Lochals te rijden voor onderdak. De regen begint inmiddels bizarre vormen aan te nemen. De lucht kijkt wit van het water, grote plassen liggen er op de weg. Na een tegenvallend rondje in Plockton rijden we via het Eilean Donan Castle maar door richting Loch Ness.

Schotland_2004_018
Eilean Donan Castle

Na Eilean Donan stoppen we voorbij de “Five Sisters”, 5 bergtoppen, bij de Cluanie Inn voor een stevige hap Penne Carbonare. Daarna rijden we in het donker door tot we in Invermoriston aankomen, waar het lastig een B&B’tje te vinden. Na wat heen en weer gedraai vinden we er eentje en we ploffen vermoeid neer op het bed.