Roadtrip door het zuidwesten van Ierland

Roadtrip door het zuidwesten van Ierland

Glenngariff Woods

Vandaag is het alweer de laatste dag, vanmiddag rond 16.00h vertrekt het vliegtuig weer vanuit Cork. Toch valt er op de route naar toch nog het één en ander te bezichtigen. We gaan op pad en na een korte stop in Kenmare vervolgen we de N71 over de 304+ hoge Caha Pass. Deze is niet zo spectaculair als de Healy Pass maar toch zeker wel de moeite. Als we de pas over zijn rijden we weer richting Glenngariff. Vlak voordat we het stadje inrijden gaan we rechts de parkeerplaats op van de Glenngariff Woods Nature Reserve. Hier gaan we de oranje Big Meadow Walk route wandelen door het “regenwoud”. Door het milde klimaat en de vele regen is de begroeiing weelderig en zeer variabel.

div_20_002Het landschap gevarieerd met riviertjes, open vlaktes en dicht bos. De totale wandeling duurt zeker een uur bij prachtige zonnig weer.

glenngariff_woods_
Wandelroutes Glenngariff nature Reserve

Over the Pass of Keimaneigh naar Gougane Bara

Na de wandeling rijden we verder en slaan 8km voorbij Glenngariff linksaf, via de r584 richting Kealkill. Voorbij Kealkill klimt de weg omhoog over de The Pass of Keimaneigh. Voorbij de pas gaan we linksaf naar Gougane Bara.

Bij de ruines van het oude klooster en het kerkje St Finbarr’s Oratory op het schiereilandje stoppen we en lopen hier even rond met het fotocameraatje paraat.

div_20_003
Het oude klooster
div_20_001
Het kerkje St Finbarr’s Oratory

Daarna willen we nog een klein rondje wandelen in het park maar de entree voor het half uurtje is een beetje te hoog dus draaien we om en spenderen de centen aan een bak koffie met wat lekkers.

Als we op de klok kijken zien we dat de tijd op is.  We moeten nu op weg naar het vliegveld. Het is wel weer een hele mooie route door het binnenland waar we van het landschap genieten. We zijn mooi op tijd bij het vliegveld en pikken nog mooi de EK wedstrijd Ierland-Frankrijk mee wat de Ieren kansloos verliezen.

div_20_004
Ons propeller vliegtuigje

Met een half uur vertraging vliegen we weer naar Londen waar onze aansluitende vlucht gecancelled is. Met een bus gaan we naar het  London Southend Airport waar een leuk Deens propeller vliegtuigje staat te wachten om ons met een uurtje vertraging naar Antwerpen brengt…