Chefchaouen – de blauwe stad

Vanuit Fes maakte wij een dagtrip naar het prachtige Chefchaouen. Het is een lange tocht en mooie tocht van circa 3 uur die eindigt in het ruige Rifgebergte. Hier ligt tegen de berghelling aan gesmeten het prachtige Chefchaouen. De stad kent een Medina waar je heerlijk kunt verdwalen maar waar je eigenlijk altijd wel weer op het centrale plein uit komt. Alle huizen zijn blauwe geschilderd en daar waar het straatje dood loopt heeft men ook de straat blauw geverfd. Zo blauw dat wanneer je er in een wit thirt doorheen sjouwt dat shirt ook blauw kijkt. De combinatie met groene planten maakt het heel mooi. De stad is door Joodse vluchtelingen gesticht die deze traditionele Joodse Goddelijkheid kleuren gebruikte.

Er hangt een hippie-achtige sfeer over de stad, zeer relaxt, geen drukte; maar af en toe een horde toeristen. Dit mede door de wietteelt in de regio. Chefchaouen is bovenal een plek om heerlijk te vertoeven.

Daar waar ik me zorgen maakte of Chefchaouen de 6 uur durende rit voor 50 euro p.p vanuit Fez wel de moeite was, was ik zeer tevreden. Kijk hieronder voor een foto-impressie.

Meer Marokko: