No Image Available

De Koranroute

 Auteur: Rudi Rotthier  Pagina's: 576  Tags: boekGelezen |
 Beschrijving:

‘Als een vis aan de haak wordt geslagen,’ aldus een Egyptische dissident, ‘kan hij proberen zich los te spartelen – wat de natuurlijke reactie lijkt te zijn. Wij echter dromen van een stevigere haak.’

Ruim dertien maanden reisde Rudi Rotthier in opdracht van De Morgen door moslimgebied, niet op zoek naar theologische discussies maar naar gelovigen: de desolate muurklevers in de Franse havenstad Marseille, de bijgelovige fuifnummers in het Indonesische Yogyakarta, de sharia-enthousiastelingen in Nigeria en de rücksichtslose regelneven in Saoedi-Arabië; de neo-hippies van Teheran die dwepen met de vrije liefde en fantaseren over naaktstranden, de getergden en de trotsen in de Emiraten, de bevreesden en de vrijgevochtenen in Libanon, de hongerlijders van Bangladesh. De verscheidenheid onder de gelovigen is adembenemend, maar behalve door het geloof zijn moslims tegenwoordig ook met elkaar verbonden door een gevoel van malaise en crisis.

 

Rudi Rotthier (1957) is een Vlaams journalist en schrijver van reisliteratuur. Rudi Rotthier studeerde in Gent Musicologie en Filosofie en ging daarna werken als journalist voor De Morgen vanaf 1980 tot 1989. Daarna is hij zich fulltime op het schrijven van reisboeken en reportages gaan toeleggen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TravelTon
Average rating:  
 0 reviews

 Terug