Schotland 2004

Lees hier mijn reisverslag van onze roadtrip door Schotland. Het land dat ongetwijfeld een van de mooiste landen van Europa. Ruige natuur, weidse blikken, prachtige eilanden, de kale bergen, klippen en stranden, de straffe wind en de regen. En dan heeft Schotland ook nog de gezellige pubs. Na een drukke dag in een pub neerstrijken, fish en chips eten, kijken hoe de band zijn spullen opbouwt en vervolgens onder het genot van zo’n typische doodgeslagen pot bier, de muziek van Ierse fluiten, trommels, de doedelzak en de banjo’s je dag verwerken.

Island of Skye – Quiraing

Het kaartje doet misschien iets anders voor maar onder de lijn Glasgow – Edinburgh ligt ook nog een heel stuk Schotland.

Schotland route roadtrip

De route

In 2004 ga ik voor het eerst naar Schotland. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen. Eindelijk ga ik de Highlands zien waarvan ik niet echt een fatsoenlijk beeld heb. Tja, kale afgeronde bergtoppen, slagvelden van Braveheard, mist op het water, rust. Daarnaast wil ik ook eens graag de Firth of Forth Bridge aanschouwen. Het mag een industrieel wonder heten dan men in 1890 al zo’n brug met een overspanning van 2,46 kilometer voor mekaar kreeg.

We zijn uiteindelijk 3 keer in Schotland geweest. Twee keer in de herfst. Een voordeel dit jaargetijde is dat je het land te zien krijgt zoals het is, leeg, rust, koud en regenachtig maar vooral geen hordes toeristen om je heen.

De bovenstaande route hebben we in 5 dagen gereden. Je boekt een goedkope Easyjet naar Edinburgh, huurt een auto en gaan met die banaan.